Dacă vreti să slăbești rapid câteva kilograme incearcă celebra dietă cu supă de varză, care te scapă chiar și de 5 kg într-o săptămână.

Supa de varză este cel mai bun aliat în eforturile de a-ți recăpăta silueta afectată de excesele culinare ale sărbătorilor de Paști. Dacă n-o mănânci cu smântână sau cu pâine o porție de supă de varză îți aduce doar 100 de calorii. În plus, datorită abundenței de fibre este sățioasă și alungă senzația de foame pe perioadă mare- ceea ce va reduce serios aportul caloric zilnic- iar conținutul bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, detoxifică organismul și nu te expune riscului de carențe nutriționale, cum se întâmplă în cazul altor diete de slăbire.

Celebra dietă cu supă de varză

Dieta pas cu pas

Dieta de slăbit presupune ca timp de o săptămână să mănânci supă de varză la fiecare masă, inclusiv la micul dejun, în ce cantitate dorești.

* În primele patru zile ale dietei ai voie să mănânci, în afară de supă de varză, doar legume fierte și 1-2 fructe. Stai departe de banane, struguri, fasole boabe, mazăre, cartofi, băuturi îndulcite, care sunt prea bogate în zaharuri și te-ar putea împiedica să slăbești.

* În a cincea și a șasea zi de regim poți include în meniu, în plus față de supa de varză, puțină carne de pui, de vită sau pește (o porție de 100-120 g) și 1-2 linguri de brânză de vaci degresată.

* În ziua a 7-a, alături de supă, ai undă verde la o porție de orez integral și legume fierte.

Cel mult 2 săptămâni

Această dietă are avantajul că dă rezultate rapid. Dacă nu trișezi, în cele șapte zile de regim poți slăbi între 3 și 4 kg, dar dacă organismul tău a reținut multă apă în exces nu este exclus să vezi acul cântarului coborând cu 5-6 kg. Vrei să slăbești mai mult de atât? Poți prelungi dieta cu încă maximum o săptămână. Ulterior, însă, reia regimul doar după ce faci pauză 6-8 săptămâni.

Reține însă un aspect care e valabil pentru orice dietă de slăbire: după ce revii la alimentația obișnuită cel mai probabil vei recupera o mare parte din kilogramele pierdute dacă nu ai grijă să elimini din meniu „vinovații’ care de fapt te îngrașă (dulciuri, pâine, pizza, paste făinoase, cartofi, grăsimi etc.).

Încearcă și cura cu salată de varză

Dacă vrei nu doar să slăbești, ci și să profiți de efectele terapeutice ale verzei, atunci urmează o cură cu varză: timp de 10-20 de zile mănâncă zilnic cel puțin 300 g salată de varză. Pe perioada curei elimină din meniu alimentele procesate, prăjelile, dulciurile, alcoolul. Cura cu varză ajută la refacerea celulelor hepatice, detoxifică organismul, favorizează pierderea kilogramelor în plus, inhibă sau chiar provoacă remisia polipilor intestinali și a unor tumori, combate surmenajul fizic și intelectual, alină simptomele neplăcute ale menopauzei prin îmbunătățirea secreției estrogenilor, grăbește vindecarea infecțiilor respiratorii.

Sucul de varză, obținut prin stoarcerea frunzelor cu storcătorul, este un tratament eficient împotriva ulcerului gastroduodenal: se face o cură de 10 zile, timp în care se bea un litru de suc proaspăt, în 2-3 reprize, pe parcursul unei zile.

Rețetă originală

Rețeta supei de varză folosită astăzi în dieta de slăbire este practic aceeași cu rețeta originală din 1950. Ingredientele sunt: un ardei gras verde, două conserve mici (de 400 g fiecare) de roșii decojite tăiate cubulețe, o căpățână mare de varză, o ceapă mare, 6 tije de țelină (opțional), o linguriță de ulei de măsline, o legătură de mărar, sare, piper.

Spală bine toate legumele. Călește în uleiul de măsline ceapa tăiată cubulețe până devine translucidă. Adaugă piperul, tijele de țelină mărunțite și varza dată prin răzătoare și călește-le cu ceapa încă 4-5 minute. Adaugă 2-3 litri de apă, roșiile cuburi, ardeiul tocat și puțină sare. Acoperă oala și lasă să fiarbă la foc mic 30-40 de minute. La final potrivești de sare și adaugi mărarul tocat. Poftă bună și la cât mai multe kilograme pierdute!