Cercetarea doctorului Tony Goldstone de la Spitalul Hammersmith din Londra vizează delimitarea acelor părți ale creierului care sunt stimulate de zahăr. El ar putea să scoată la iveală niște dovezi incriminatoare incontestabile în legătură cu „Afacerea Leptina”. Conform lui Goldstone, când devii obez, un hormon numit leptină nu mai funcționează normal. În mod obișnuit, organismul produce leptină, al cărei rol este să-ți spună că ești sătul…

Dar la obezi, hormonul este foarte epuizat, iar cauza esențială este consumul foarte mare de zahăr. Când leptina nu își mai îndeplinește funcția, organismul pur și simplu nu înțelege că nu mai trebuie să mănânce.

Leptina este inhibată cu bună știință?

Leptina ridică o mare întrebare: industria alimentară a produs cu bună știință alimente care creează dependență și inhibă leptina? – șarjează jurnalistul BBC Jacques Peretti în volumul care l-a făcut celebru: Înțelegerile care ne-au schimbat lumea (Editura Litera, 2019)

„Când îl întreb pe Kessler (n.r. – David Kessler, fostul director al celei mai puternice autorități guvernamentale americane în materie de alimentație, FDA, și omul care a introdus avertismente pe pachetele de țigări la începutul anilor 1990), la San Francisco, acesta îmi dă un răspuns precaut: «Industria alimentară a înțeles neuroștiința? Nu. Dar a învățat din experiență ce funcționează»”.