Cercetătorii au descoperit că sistemul limfatic este responsabil cu repararea ţesuturilor corporale şi reducerea proceselor inflamatorii la nivelul tuturor organelor interne. Drenajul zilnic al ganglionilor limfatici este foarte benefic, dar trebuie realizat corect!

De ce este important să ne îngrijim de sănătatea sistemului limfatic

Sistemul limfatic are un rol esenţial în curăţarea fluidelor interstiţiale, ajutând astfel organismul să se menţină sănătos şi în formă optimă. Dezechilibrele limfatice pot genera afecţiuni şi boli precum scleroză multiplă, obezitate, sindromul oboselii cronice, fibromialgie, probleme digestive şi balonare cronică.

Cum îţi poţi drena sistemul limfatic folosind ulei de ricin

Medicii naturopaţi susţin că folosirea topică a uleiului de ricin poate face adevărate minuni cu privire la sănătatea sistemului limfatic.

Iată ce ai de făcut:

– Aplică uleiul pe diferite porţiuni de piele.
– Pentru stimularea sistemului limfatic, aplică comprese cu ulei de ricin pe abdomenul inferior.
– Fă rost de un tifon sau de o pânză de bumbac împăturită în mai multe straturi, apoi îmbibă compresa în ulei de ricin şi aplic-o pe piele.
– Menţine compresa cu ulei de ricin în contact cu pielea de seara până a doua zi dimineaţa.

Compresele cu ulei de ricin îmbunătăţesc circulaţia lichidului limfatic, reduc inflamaţia şi sprijină funcţia digestivă.

Plante care susţin drenarea glandelor limfatice

Plantele medicinale pot ajuta şi ele la curăţarea ganglionilor limfatici şi întăresc funcţia limfatică şi imunitatea.

Echinacea, în special, tratează eficient infecţiie fungice, virale şi bacteriene, dar şi inflamaţia. Echinacea întăreşte anumite celule conţinute mai ales de ganglionii limfatici, celulele macrofage, care au rolul de a elimina toxinele acumulate în nodurile limfatice.

Şedinţele la saună sunt deosebit de benefice

Saunele frecvente sunt un mod grozav de curăţare a sistemului limfatic. Transpiraţia este un mijloc natural de excreţie a toxinelor acumulate în organism, printre care şi metale periculoase precum cuprul, plumbul şi mercurul.