Presopuctura, una dintre cele mai cunoscute tehnici medicale chinezeşti,  are la bază conceptul conform cărui energia vieţii curge prin fiecare punct din corp. Tehnica dă rezultate în momentul în care anumite puncte de pe corpul nostru sunt apăsate, fiecare punct corespunzând unui anumit organ.

Multe afecţiuni pot fi vindicate prin presopunctură, dacă aceste puncte sunt acţionate corespunzător.  Printre acestea şi numără şi pierderea kilogramelor în plus.

Există câteva zone ale corpului care sub acţiunea presopuncturii te pot ajuta să obţii greutatea ideală. Odată stimulate, aceste puncte pot fi de ajutor prin controlarea  apetitului şi a senzaţieide foame, în acelaşi timp pot îmbunătăţi şi funcţionarea sistemului digestiv, notează Gândul.

1. Urechea – Acesta este punctul cel mai important în ceea ce priveşte controlul asupra apetitului şi este reprezentat de cartilajul triunghiular din dreptul canalului auricular.

Acest cartilaj trebuie apăsat pentru 1-3 minute de două ori pe zi. Potrivit presopuncturii, urechile, mâinile şi picioarele sunt principalele zone ale corpului din care energia porneşte către tot restul corpului, deci, acţionând asupra acestor puncte, putem ajunge la rezultate în ceea ce priveşte silueta.

2. Buza superioară – Este vorba despre adâncitura care se găseşte între buza superioară şi nas. Aceasta trebuie apăsată între 1 şi 5 minute de două ori pe zi, în momentele de anxietate şi atunci când te simţi infometat.

3. Genunchiul – Punctul energetic de la nivelul genunchiului este situat la 5cm sub rotulă. Acesta trebuie apăsat timp de 2 minute pe zi cu degetul arătător şi va ajuta stomacul să funcţioneze corect. (Află şi care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru durerile de stomac!)

4. Cotul – Pentru a identifica punctul energetic de la nivelul cotului trebuie să ajungem la distanţa lăţimii degetului mare dinspre cot spre interiorul acestuia. Acest punct trebuie apăsat timp de un minut în fiecare zi cu degetul mare. Acţionând asupra lui, căldura excesivă a corpului este eliminată şi stimulează funcţiile intestinale, prevenind, totodată, retenţia de apă în organism.

5. Glezna – Punctul energetic din această zonă este localizat pe interiorul piciorului, la o distanţă de 5cm mai sus de gleznă. Asupra acestui punct trebuie să apăsăm timp de un minut pe zi cu degetul mare. Acţionarea acestui punct nu este recomandată în timpul sarcinii.