Întărirea sistemului imunitar începe cu curățarea limfei. Toate bolile încep din sistemul limfatic. Dacă acest ”sistem de canalizare” natural se va bloca, atunci întreg organismul se va hrăni cu deșeuri, lucru care va provoca și bolile.

limfa, sistemul limfatic, limfa curată

Pielea și rinichii sunt căile prin care se evacuează limfa. Dacă dintr-un oarecare motiv sistemul limfatic se blochează pentru mult timp, atunci brusc cresc șansele apariției cancerului.

În schimb dacă, vom avea grijă de buna funcționare a sistemului limfatic, atunci rezultatele pozitive nu se vor lăsa mult așteptate.

Iată care sunt fenomenele care însoțesc buna funcționare a sistemului limfatic:

  • scade frecvența infecțiilor,
  • se micșorează talia, se diminuează celulita;
  • se reduc edemele.

Iată metodele prin care îți poți curăți limfa:

  1. activitatea fizică – faceți cât mai multă mișcare, cel mai bine e să mergeți la sală
  2. consumul de apă – beți cât mai multă apă (dacă nu aveți probleme cu rinichi)
  3. pentru un efect mai bun și mai rapid, folosiți ambele metode în paralel.

Există încă o metodă de curățare a limfei cu ajutorul citricelor, practicată de celebra vindecătoare din Caucaz – Djuna. Trebuie să preparați 900 ml suc de portocale, 900 ml de suc de graprefruit și 200 ml de lămâie. Amestecați ingredientele și consumați în fiecare zi atât suc citric cât veți simți că este necesar. Acest suc trebuie să vă ajungă pentru câteva zile. Repetați cura nu mai des de o dată la 3 luni.

Atenție: Dacă aveți gastrită sau probleme de același ordin, nu folosiți metoda Djunei, ci doar una din cele 3 metode de mai sus.