Sistemul tau limfatic joaca un rol vital in sanatatea ta. Este, de asemenea, denumit “cel de-al doilea sistem circulator”, deoarece ajuta la ducerea nutrientilor in diferitele zone ale organismului, precum si la detoxifierea si eliminarea impuritatilor, la fel ca si sangele. Diferenta principala (si cea mai inspaimantatoare) despre sistemul limfatic este ca nu exista nicio pompa care sa o mentina in miscare, cum ar fi inima pentru sange. Din aceasta cauza, trebuie sa va asigurati ca sistemul limfatic se misca asa cum trebuie. Este nevoie sa evacuati si sa eliminati incontinuu toxinele si impuritatile din rinichi si ficat, astfel incat aceste organe sa poata elimina fluidele impure din corp.

sistem limfatic

Pentru a elimina impuritatile si toxinele din sistemul limfatic, trebuie sa va pastrati sistemul limfatic sanatos si activ prin practicarea unor obiceiuri de viata adecvate. Fara practici care sustin un sistem limfatic corespunzator, acesta devine infundat iar ganglionii umflati, ceea ce poate duce la multe probleme de sanatate.

Trei dintre cele mai importante modalitati de a va pastra sistemul limfatic in miscare continua

Beti suficienta apa

Daca nu sunteti hidratat, sistemul limfatic nu are lubrifierea necesara pentru a detoxifia organismul si pentru a elimina impuritatile.

Faceti sport

Trebuie sa iti misti corpul pentru a pune sistemul limfatic in miscare. Din cauza ca nu exista o pompa ca si la inima, trebuie ca tu sa te misti fizic in fiecare zi pentru a pastra sistemul limfatic activ mereu.

Respira mai bine

Multi dintre noi traim intr-o lume care se misca rapid, cu multi stimuli exteriori pentru stres. Acest lucru face ca noi sa respiram neregulat si in piet, in loc sa o facem adanc. Respiratul adanc ofera corpului mai mult oxigen pe care sa il foloseasca in tot organismul.

Prin practicarea acestor trei obiceiuri sanatoase iti vei ajuta sistemul limfatic sa distribuie fluidele si nutrientii prin organism mai bine, sa elimine proteinele in exces din sistemul circulator si sa previna inflamarea tesuturilor.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!